Is een animatievideo iets voor uw product of dienst?

Is het jou ook opgevallen dat je steeds vaker animatievideo’s terug ziet op het internet? Bijvoorbeeld op de website van een bedrijf, maar ook op de televisie wordt er steeds vaker gebruik van gemaakt. Natuurlijk kennen we animaties al een tijdje. Er zijn hele films mee gemaakt (vooral voor kinderen). Maar het is toch iets van de laatste tijd dat we het vaker zien terugkeren in het marketingmateriaal van bedrijf. Wat kun je met een animatievideo? Wat zijn de voordelen? En heeft het voor jouw product of dienst ook zin? In dit artikel lees je daar meer over.

Waarom een animatievideo?

Een animatievideo is natuurlijk gewoon een video, maar het grote verschil is dat het volledig met de computer gemaakt kan worden. Dit heeft als grote voordeel dat er geen mensen nodig zijn om de video op te nemen. Natuurlijk moet er een professional de video maken met de computer, maar er is geen cameraploeg en dergelijke nodig om het beeldmateriaal te maken. Dit scheelt een hoop tijd en soms ook geld. Vaak is een animatievideo relatief snel te maken, tegen lagere kosten dan een reguliere video. Bekijk deze website eens: https://themotion3.com/motion-design

Toch is het wel belangrijk om goed na te denken over het gebruik van de animatievideo. Laat u dan ook goed adviseren door een partij die hier veel verstand van heeft. Wanneer u een goed script hebt voor de video, kan het in veel gevallen goed passen bij uw bedrijf. Vaak zie je bijvoorbeeld ook zogenaamde explainer video’s. Dit is een animatievideo waar bepaalde zaken worden uitgelegd. Het kan bijvoorbeeld om uitleg gaan over uw product of dienst. Maar het kan ook een interne video zijn voor de communicatie naar medewerkers.

In veel gevallen heeft een animatievideo zin

Of een animatievideo goed past bij uw product of dienst is natuurlijk iets dat u zelf moet gaan bepalen, maar in vrijwel alle gevallen kan er iets leuks verzonnen worden dat aansluit bij de branding van uw bedrijf. Het advies is dan ook om een goede professionele partij in te schakelen die met u mee kan denken over het concept en de ontwikkeling van de animatievideo. Zo weet u zeker dat het een mooi eindresultaat gaat worden!