Snel grote oppervlakten schuren met een bandschuurmachine

Voordat je houten oppervlakten kunt bijhouden door deze van een nieuwe laag verf te voorzien, zal je deze eerst moeten schuren. Indien het slechts om een klein houten object gaat dan kan je dit prima met de hand doen.

Je neemt een stuk schuurpapier in je hand en wrijft deze net zolang over het hout heen totdat je een egaal oppervlakte hebt. Het met de hand schuren wordt wel een stuk lastiger wanneer je er echt grote oppervlakten geschuurd moeten worden.

Als je deze taak snel wilt uitvoeren, dan kan je dit het beste met een bandschuurmachine doen. Dit is een machine waarop een band van schuurpapier spint. Een vergelijking van dit apparaat is op 10toptest.nl te vinden, daar lees je reviews en kun je direct aanschaffen.

20
15

Bandschuurmachine gebruiken

klussen in huisEen bandschuurmachine gebruiken is niet moeilijk. Je houdt simpelweg de rond spinnende band van schuurpapier tegen de oppervlakte dat je graag wilt schuren.

Door de snelle wrijving tussen de twee oppervlakten die hierdoor ontstaat zal deze heel snel egaal worden. Ook zorgt dit ervoor dat het eenvoudig is om de bandschuurmachine heen en weer te bewegen.

Wil je de deuren in je huis van een nieuwe laag verf voorzien? Met behulp van de bandschuurmachine heb je de oude laag verf in no-time van de deur geschuurd en heb je weer een egaal oppervlakte. Overigens zijn bandschuurmachines niet exclusief voor hout en vlakke oppervlakten.

Verschillende materialen schuren

Naast hout kan je met behulp van een bandschuurmachine ook verschillende andere materialen schuren. Sommige van deze materialen zijn ook alleen maar te schuren met machines.

Zo is het bijvoorbeeld haast onbegonnen werk om de hoeken van een stalen onderdeel met de hand vlak te schuren. Met een bandschuurmachine vormt deze taak geen enkel probleem. Zet de machine aan en zet de band schuurpapier op het metaal. Het is vooral de hoge snelheid, die tijdens het spinnen behaald wordt, die in dit geval het grote verschil maakt.

Welk materiaal u ook schuurt, maak altijd gebruik van de stofzuiger functie op de bandschuurmachine als dit een mogelijkheid is. Indien dit niet kan, draag dan een beschermingskapje voor je mond tijdens het schuren. Alle soorten zaagsel wil je namelijk niet inademen om je gezondheid te beschermen.