Wat kost adverteren met voice-over op RTL 4?

Veel mensen vragen zich af wat een tv-spotje op RTL4 kost. Logisch, adverteren bij RTL 4 betekent adverteren op de grootste commerciële tv-zender van Nederland met een enorm bereik in vele aantrekkelijke doelgroepen. En die kosten? Die vallen reuze mee! Zeker als je gaat voor een commercial die wordt ingesproken door een voice-over uit Nederland en niet door bekende tv-sterren. Ook is een animatie commercial vele malen voordeliger.

Kosten TV reclame

Een tv-spotje van 20 seconden dat ongeveer 100 keer wordt uitgezonden kost tussen de 50.000 en 130.000 euro. De kosten variëren zo enorm omdat het nogal uitmaakt wanneer jouw commercial wordt uitgezonden. Ga je voor een spotje op dagtelevisie of wil je primetime tussen 19.00 en 23.00 worden uitgezonden? Vanzelfsprekend is de avond duurder.

Kosten regionale televisie

De kosten voor een tv-spotje op de regionale tv liggen een stuk lager dan adverteren bij RTL. Voor een regionale campagne waarin je spot 100 keer wordt uitgezonden moet je denken aan 10 a 20% van een landelijke campagne. Voor 10.000 euro heb je al een mooi bereik in een specifieke regio. Dit kan helaas niet via RTL aangezien zij altijd een landelijk bereik hebben.

Wat kost een commercial voor RTL

Een commercial kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Als je bijvoorbeeld een commercial op een bounty eiland wil draaien die wordt opgefleurd met internationale sterren, dan moet je al snel denken aan miljoenen euro’s.

Commercial met Nederlandse voice-over

Maar de meeste adverteerders laten tegenwoordig een animatie maken van hun aanbieding. Dan komen er geen dure acteurs aan te pas en bovendien is zo’n getekende tv-commercial heel snel te produceren. Vaak heb je zo’n commercial binnen een week in huis met een kostenplaatje van rond de 4.000 euro inclusief een voice-over in Nederland.