Waarom veel mensen een papieren krant nog steeds erg prettig vinden

Tegenwoordig kunnen mensen ieder moment van de dag en waar ze maar willen het wereldnieuws blijven volgen via internet. De nieuwssites en apps zijn op dit gebied concurrentie van de kranten. Toch blijft ook het proefabonnement volkskrant erg in trek bij veel mensen. Na de proefperiode kiezen veel mensen ervoor de krant te houden. Toch zijn er nog veel mensen die een papieren krant nog steeds erg prettig vinden. Hier zijn verschillende redenen voor te bedenken. Ten eerste is het lezen van een papieren krant, die je fysiek in je handen kan houden, als een soort van ochtendritueel.

krant lezenDaarbij komt ook dat de journalisten van een normale krant ook wat dieper op de materie ingaan waardoor je beter voorgelicht bent wat betreft de achtergronden bij het nieuws. Dit is vaak een groot probleem bij de internet nieuwssites waar simpelweg nieuwsberichten uit een database gekopieerd wordt.

Voordelen papieren krant

Voor veel mensen is het grootste voordeel van een papieren krant dat je deze vast kunt pakken. Dit is natuurlijk niet mogelijk bij nieuws via het internet. Alhoewel een tablet ongeveer het gevoel geeft alsof je een boek in je hand hebt. Toch is het lezen van een krant anders. Doordat er maar beperkte informatie op een pagina staat kan je makkelijk en zonder enige afleiding een artikel goed lezen. Er zijn geen flikkerende advertenties of cookie acceptatie balken waardoor we afgeleid kunnen worden. Deze extra concentratie kunnen we ook goed gebruiken om de artikelen door te lezen die veel dieper op het nieuws ingaan dan je van een nieuwssite gewend bent. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom veel mensen een papieren krant nog steeds erg prettig vinden.